Velkommen ... her er et udsnit af året 2015 i Stokkemarke og omegn

 

Juletræstændig på Torvet i Stokkemarke. Lørdag d. 28. november. kl. 16.30

  • Jultræstænding_Stokkemarke_2015
  • Juletræstænding_Stokkemarke_2015
  • Juletræstænding_Stokkemarke_2015
  • Juletræstænding_Stokkemarke_2015
  • Juletræstænding_Stokkemarke_2015
  • Juletræstænding_Stokkemarke_2015
  • Juletræstænding_Stokkemarke_2015
Jultræstænding_Stokkemarke_20151 2 3 4 5 Juletræstænding_Stokkemarke_20156 7 8 9 10 Juletræstænding_Stokkemarke_201511 12 13 14 Juletræstænding_Stokkemarke_201515 Juletræstænding_Stokkemarke_201516 Juletræstænding_Stokkemarke_201517 Juletræstænding_Stokkemarke_201518

Mejeriet_5oktPlantedag på "Mejeriet – byens have".
Lørdag d. 7.november


Det var vådt ... meget vådt, men vi fik mange ting på på plads. Mere følger.IndvierlseStokkemarke Plejecentre holdt 20 års jubilæum den 4. oktober.

Stokkemarke Plejecentre havde 20 års jubilæum den 4. oktober. Personalet havde inviteret de frivillige, der kommer og hjælper med at underholde og på anden måde gøre hverdagen lidt bedre og sjovere for de ældre og handikappede. Der blev serveret en lækker middag så der duftede af dejligt hjemmelavet mad på centeret, det var noget alle var meget tilfreds med, der var også musik, Ove Kock var mødt op med sin violin så han spillede og der blev også sunget nogle af de kendte danske sange. Til kaffen var der lagkage med billede af Plejecentret på. Det var en rigtig dejlig eftermiddag og alle hyggede sig. Festen sluttede ca. kl. 15,30

Mejeriet_TV2østTV2 øst på optagelse hele dagen i Stokkemarke. Hele mandag d. 5. oktober blev der lavet optagelser til “Vis mig din landsby". Se udsendelse 28. okt.

En spændende dag, hvor morgen tågen drillede stærk helt frem til ved kl. 11 tiden. En lang række optagelser kom i hus, med rigtig mange medvirkende. En del flere ønskede også at medvirke, dejligt for det!, men pladsen var fuldt udnyttet, og repræsentere et bredt udsnit af byens aktiviteter og mennesker. Forhåbentlig vil det, når udsendelsen kommer på skærmen: onsdag d. 28. oktober kl. 19.55, være et godt og positivt billede af vores by! Noget vi jo alle har efterspurgt, efter alt for mange fremvisninger af negative sider og området. Lønning har taget rigtig mange billeder, så en billede serier følger her på siden, og naturligvis også i næste nummer af Stokkemarke Beboerblad.
(Se billede serien på Velkommen-siden )MejerietDejlig Plantedag på Mejeriet ...

Det var et pragtfuldt vejr søndag d.4. oktober, hvor vi var samlet for at gøre “Mejeriet” ekstra flot til TV2øst optagelserne dagen efter. Forud var der både arbejdet intensivt med krat-rydder, og hele plænen var slået igen. Så allerede det gjorde et flot indtryk. Vi delte os i hold der fik ryddet godt op omkring både træer og buske. Så kom der nok en stor maskine på området, og efter nogle timer stod alt så gnistrende flot som det aldrig er set før. En dejlig sandwich blev afslutningen på denne plantedag, der dog fortsatte for Boye og Bjørn med for-gravning af plantehuller til næste dags plantning af to træer ved TV2øst optagelser. Dejligt vi kom så langt!
Hilsen fra: Peter, Joan, Lisbeth, Lise F, Boye, Karen Margarete, Søren, Bjørn, Steen men også de mange flere der også altid deltager ved plantedagene. Ny Plantedag i November! Her skal vi have flere frugtbuske m.m. i jorden. Dato følger.sq
(Billedet fra TV2øst optagelser 5.oktober/Sissel Roulund hjælper med at plante "sit" træ sammen med Boue Clausen)

sankt Hans Stokkemarke 2015Flot Sankt Hans aften på "Mejeriet"
Stor aften på "Mejeriet". Mellem 130 - 150 samledes på "Mejeriet", til den anden Sankt Hans aften på området.
En dejlig aften, hvor vejret var så meget sommer det næsten har været i år. Stemningen var afslappet, heldigvis havde mange taget lidt borde, stole og tæpper med, for de borde og bænke der er på Mejeriet, kunne slet ikke dække behovet for siddepladser.
Den dejlige spillemandsmusik fra “Højreby Spillemandslaug” fyldte flot i aftenen, og de omkring 100 der havde bestilt sandwich, fik med nogen tidsforskydning, alle sat tænderne i de store sandwichs.
Efter Båltalen, begyndte det store bål med den iøjenfaldende heks, at brænde, og varme og stemning, sammen med der blev sunget midsommervise, gav aftenen den helt rigtige oplevelse … af Sankt Hans aften.
En dejlig aften, med børn, unge og voksne i alle aldre der fik mange hyggelige timer sammen!
Tak til os alle for en dejlig aften, og ikke mindst til arrangørende, der (måske lige bortset fra det skønne vejret) var skyld i vi alle kunne hygge os sammen på dette dejlige område. .

sankt Hans Stokkemarke 2015Sommertur med plejecentret


Torsdag d. 2.-7.-2015 havde Stokkemarke Plejehjems Venneforening arrangeret den årlige sommertur. Hele 52 personer deltog, fordelt på 13 beboere + pårørende, husets venner og frivillige hjælpere.I strålende solskin gik turen ud i det blå af små snoede veje, hvor både mark, skov og vand omkring Kalø og Vigsnæs nydt gennem bussens vinduer .... læs mere i næste nummer af Stokkemarke Beboerblad (september)

TV2 østTV2 øst i Stokkemarke
TV2 øst i Stokkemarke torsdag 11.06. Formålet var en lave et kort oplæg fra en mindre by i yderområde/landdistrikt, som baggrund for en diskussion mellem to folketingskandidater omkring hvad der kan gøres/bør gøres/fastholdes udviklingsmæssigt i områderne. Et ganske kort, men pænt og sobert indlæg fra byen. Ellers var det primært fra Horbelev.
Det kan ses på: http://www.tveast.dk/video/2015-06-11/dagens-regionale-nyheder-1930-11-juni-2015
Fra: 7 min - 11.45 min.


Dagli´ Brugsen inviterede:
Stort grillarrangement der blev afholdt fredag d. 5. juni 2015 fra kl. 16,30, hvor også vejret var med det vellykkede arrangement.
Som Dagli´ Brugsen skrev i invitationen:
Vi lægger op til en sommer med masser af gode grilltilbud. Du får mulighed for at smage 5 af de gode grillretter med tilbehør,som også vil være at finde i butikken. Billetter kan købes ved kassen for kr. 25,- pr.stk. Der vil være mulighed for at købe vand/øl og vin. Arrangementet foregår alt efter vejret på brugsens lager eller p-plads. Se mere i Dagli`´Brugsen.
Grill arr i Dagli, BrugsenGrill arr i Dagli, BrugsenGrill arr i Dagli, Brugsen

Forårsdag_MejeietLørdag d. 11. April kl. 10.00, Forår og ny Plantedag på "Mejeriet".
(Se mere om "Mejeriet" her)
Forårsdag på "Mejeriet" hvor varme og sol, gav en skøn fornemmelse af den sommer der forhåbenligt ligger lige om hjørnet. Programmet til dagen, omfattede både opsætning af espalier for vin, afrensning af alle møblerne, Oprensning omkring træer og buske, og nedstøbning af søjle hvorpå grill ved shelter skal monteres. Hurtig blev der dannet forskellige grupper, og efter timer i det skønne forårsvejr kunne vi se resultatet, som nu ses: Vin espalier står solidt og gennemført, pludselig er det rigtigt sjovt at sidde på bænke/borde - hvor hele gruppen fik ristede pølser der blev tryllet frem fra et rigtigt "lejerbål". (Næste gang er grillen sat op). Planter og træer blev frigjort, der kom lidt flere bambus til, og området ved Shelteren er nu snart ved at være rettet godt til. De deltagende kan roligt nu sige tak til hinanden for flot udført arbejde, behageligt samværd, hvor alle var stærkt og positivt tilstede, helt ned til de helt små størrelser!
> Billede serie  
>>Billede serie2

Her er noget af det, der er under udvikling

billede_Mejerietbillede_MejerietQR koder til Stokkemarke by
Udviklingen af QR koder der skal visualiserer Stokkemarke, som den så ud et sted omkring 1950´ og frem mod i dag er igang. Hennning Rasmussen, der før har skrevet en lang række artikler i "Stokkemarke Beboerblad", og været den fantastiske historie fortæller på hesteturen gennem byen i 2013, er gået igang med at skrive historien og fortællinger fra byen, samlet rundt om de enkelt huse/bygninger i byen.
Hele området omkring det nye Torv, vil blive beskrevet. Altså, Tjennemmarkevej 2 (Læge huset), 4 (Den Gamle Skole, Kulturhuset), Kirke og præstegården, Henning Rasnussens vil desuden fortæller historien og fortællinger fra en række huse her i Stokkemarke
Se testsiden her fra 2016 :

Lidt billeder
Igennem året er der en del arrangementer/projekter som Stokkemarke´s foreninger, Menighedsrådet, en række udvalg og flere andre, arrangerer. Det er ofte åbne arrangementer, som Sankt Hans aften, Sommerfest, Jule arrangementer, Loppemarked, Kultur oplevelser og meget mere.
Se "Velkommen" (fanen) med en del af de muligheder byen tilbyder. Se også denne side for kommende arrangementer, og se "Foreninger og Udvalg" (fanen) for oplysningen om de foreninger og udvalg i by og område.test

Motion MotionMotionMotionMotion

 
Stokkemarke.dk er web-side for by og sogn/område. Siden er drevet af Stokkemarke Beboerforening som også udgiver Stokkemarke Beboerblad 4x årligt.. Formålet med web-siden er at synliggøre alle aktiviteter i by og område. Skabe interesse for vores by og området, og give foreninger, institutioner og virksomheder plads til deres (lokale) aktiviteter. (Se også den digitale udgave af "Stokkemarke Beboerblad" via fanen " Beboerblad". Her findes den som både .pdf og .swf (bladrefil – kun hvis ikke bladet bliver for tungt med billeder). Sidst opdateret Januar 2016 test af ny web