Stokkemarke
Byen i Lollands hjerte

Velkommen 


 

 

 

 

VELKOMMEN om du er ny i by og område, om du tænker på at blive det, eller blot lige vil orientere dig om hvad der sker i by og område.

Stokkemarke er en af Lollands tidligere kommuner. Det ligger stadig stærkt i byens DNA, og straks man taler med en person som har boet her længe nok, for man indtryk af hvilken dynamisk by, med et bredt udvalg af butikker og banker her var tidligere (se under Stokkemarke historie).
I dag virker by og område mere stille. Når man lige passere byen, åbenbares kun en række huse, få større bygningskomplekser, og et par grønne områder. Af forretninger ses i hovedgaden en Dagli´ Brug og en Bager. Her er dog meget mere!

By og området er kendt for et stærk foreningsliv, og det ses tydeligt, når man lige stopper op.
Torvet lige foran Kirken, åbner for både den spændende kirke med det karakterisk stærke tårn, og den gamle skole, en smuk bygning, der i dag bruges som Kultur-hus, hvor en del af de mange foreningsaktiviteter foregår. Foreninger, både fra by og område, men også foreninger fra andre dele af Lolland, benytter de smukke og velindrettede lokaler. Desuden er her løbende kunst-udstillinger.
Ved siden af, lige ved hjørnet, er Lægehuset, som stadig er et driftigt lægehus.

Hvis man søger bag Kirken finder man Hallen, skabt af byen, og hvor der naturligvis foregår mange andre foreninges aktiviteter, både af lokale foreninger, og (det gælder også her), at foreninger fra andre dele af Lolland.

Særligt om sommeren, benyttes  ”Mejeriet”, det grønne område lige før man komme ud af byen mod vest , til forskellige arrangementer, bl.a. Sankt Hans arrangement m.m., Ligesom  Dagli´ Brugsen er involveret i forskellige udendørs arrangementer for by og område.

Alt det kan du læse om i Stokkemarke Beboerblad, et gratis beboerblad der udkommer 4 x årligt. Samtidig kan du her på websiden løbende følge aktiviteter og arrangementer.
Dette blot som et fingerpeg om mulighederne. Se under de enkelt foreninger, eller tal med Stokkemarke Beboerforeningen der altid kan hjælpe med lidt information.

VELKOMMEN