Stokkemarke
Byen i Lollands hjerte

web siden i 2019 


Velkommen til websiden for Stokkemarke by og omegn. Vi siger god sommerferie til udgangen af augsut. Vi ser frem til at fortæle om mange kommende arrangementer, og berette om afholdte aktiviteter, både i by og område, men bestemt også prøve at indrage oplevelser og begivenheder fra hele Lolland.
Målet med web-siden er at skabe interesse for vores by og området, og give foreninger, institutioner og virksomheder plads til deres (lokale) aktiviteter.
Se også den digitale udgave af "Stokkemarke Beboerblad" via fanen >Beboerblad<

 


Arrangementer i  2019


Det blev en hyggelig Sankt Hans aften på "Mejeriet", med musik og bål , se  i bladet i september nummeret


HUSK! hver måned fra efterår 2019; fælles spisning i Stokkemarke, se mere i Stokkemarke Beboerblad i september


Der er ingen tvivl om året 2019 vil bringe flere "overraskelser" i form af nye foreslag til begrænsninger/inskrænkninger for kommunes tilbud til byer i vores størrelse og placering.
DU har også et ansvar for at være med, både i byens liv, og i de aktiviter der medvirker til at bevare de efterhånden ganske få tilbud der gives fra kommunen i byer som vores, eller som eksistere i form af virksomheder der kan bruges af os alle. Bager, Brugs, Hallen, Kirken og Kulturhuset er nok de mest synlige.
Brug dem i 2019, husk at hele vinteren byder på spændende fælles-oplever, fra de succesfyldte fællesmiddage, til gode oplevelse i de mange foreninger og klubber, til arr. fra flere sider.
Husk, at kun med din medvirknen kan byen fortsat være fyldt af liv og initiativ!


 

"Kulturhuset" og malerier: Nye malerier i efteråret 2019

Vi tænker allerede nu i næste sæson. Er du kunstner/kender en interessant kunstner fra Lolland og opland, som evn. kan udstille i vores smukke lokaler, så kontakt gerne:

stb@stokkemarke.dk

 

 


Se de mange aktiviteter og arrangementer i Stokkemarke og Keldernæs i Bladet


Er det dig der er ny web-master på Stokkemarke.dk??
Nye tider, nye tanker, den "gamle" web-master syntes i den grad der bør komme nye kræfter til denne side. ER DU den nye web-master, det kan slet ikke gå for hurtigt.
Kontakt mig på stb@stokkemarke.dk, så siden kan komme videre i det nye år! Den nuværende web-master stopper snart!
QR-koder

STOKKEMARKE'S HISTORIE
Vil du vide mere om Stokkemarkes historie, så tryk for QR-koder: Historiens enkle vej til Stokkemarke

Afholdte Arrangementer i  2018, følger .....


Afholdte Arrangementer i  2017

JULETRÆSFEST LØRDAG D. 16. DECEMBER,

billeder og lidt historie følger senereJuletræstænding

Lørdag d. 2. december kl. 16.30

På Torvet i Stokkemarke ( ved Kuturhuset –Tjennemarkevej 4)

Det blev en festlig eftermiddag! Billeder og lidt historier følgerByvandring i Stokkemarke  - 2 -.

Tirsdag d. 8. august fortsatte sidste del af den spændende byvandring i Stokkemarke,
arrangerede af Stokkemarke Beboerforening, med fortællinger af
Henning Rasmussen, der har levet det meste af sit liv i Stokkemarke.

Også denne gang fortalte Henning Rasmussen levende og humoristisk, om de mennesker der har levet og boet i den vestre del af byen. Som altid krydret med festlige egen oplevelser. Spændende når huse og steder pludselig vokser frem med historier og oplevelse.
Omkring 50 var mødt op, og alle fik en dejlig oplevelse, der afsluttedes med kaffe i Beboerhuset, hvor der for første gang var udstilling af en lokal kunstner, hvilke også her, gav ny kolorit til en smuk gammel bygning ("Den Gamle Skole").

På Stokkemarke.dk kan du finde flere historier fra byen, og se mange spændende billeder fra byen gennem tiden (http://stokkemarke.dk/5_extra/QR_historien_intro.html)

 


Sankt_Hans_Mejeriet


23. juni  ·   Sankt Hans på "Mejeriet"

Igen i år blev det en dejlig aften på “Mejeriet - byens have”
På Sankt Hans aften blev det atter muligt, takke være sponsorater og gode frivillige hænder, at få både hyggeligt samværd, skøn musik, sandwich og flot bål.

Som tidlige år, spillede Højreby Spillemandslaug aftenen igennem, og medes de sprøde toner klang, blev der snakket godt ved bordene, både de nedbragte og dem på området.
De store lækre sandwich blev serveret hurtigt og professionel med sandwich boller fra Bageren, og lækkert kød fra stegt pattegris (fra "Lollandske Skovgrise") direkte fra den store grill , samtidig med skønt grønt fyld, så alt blev et overdådigt måltid. Muligheden for øl, vand eller et glas vin passede godt ind i denne midsommeraften.
Igen i år var der noget over hundrede på "Mejeriet", og kun det noget biske vejr og temperatur, fik arrangørende til at flytte båltale, og tænding af bålet lidt frem.
Båltalen var i år lagt i hænderne på Boye Clausen, der i en klar positive tale fremhævede de stærke fælles værdier, der kan opleves, og som der arbejdes så stærk for i lokalsamfundet. Sammen med talen, gav den efterfølgende båltændig varmen, ikke mindst sammen med den klassiske fælles sang med midsommervisen, godt fulgt op af Højreby Spillemandslaug.
Et dejligt arrangement, og stor tak til alle, der gjorde denne aften mulig på det store grønne og aktive område i Stokkemarke.


Mejeriet · Vestre Landevej 291 · Stokkemarke
Flere billeder følger, se  også i Beboerbladet (nr. 3/september-2017).Byvanding_2017


Tirsdag d. 13 juni kl. 18.30. Byvandring

Lær din by bedre at kende!

Var titlen på arrangementet.
Stokkemarke Beboerforening arrangerede en byvandring i Stokkemarke med fortællinger af
Henning Rasmussen, der har levet det meste af sit liv i Stokkemarke.


Det blev en spændende tur i Stokkemarkes historie. Det er sjældent der åbnes så fuldstændig op for historien, der stadig ligger kort tid bag os.
Det skete igen i Stokkemarke, den den levende og humoristiske fortæller Henning Rasmussen, gik gennem byen, fuldt af 50 ivrigt lyttende følgere. Nogen, som HR selv, med en bred vifte af oplevelser gennem de sidste 50-70 år, andre, der blot ivrigt sugede til sig, når helt almindelige matrikler og huse, pludselig blev levende, bevægende og sjove historier.
Bevægende fx som det lille hus på Vestre Landevej  (altså på Hovedgaden i byen), pludselig blev en levende fortælling om de to tidligt forældreløse piger, der blev syersker, og som voksne ældre kvinder, skabte en fond, der stadig, her i 2017, tilgodeser mennesker med behov for hjælp.
Morsomt, når den kendte murermester Duelund, hvis huse i høj grad præger byen, svende og arbejdsmænd bliver beskrev. Om arbejdsmanden, med den evige gennemtygget cigar i munden, der med fuld præcision kunne ramme toppen af stilladset med mursten, så svende kunne komme videre med arbejdet.
Spændende når det lille gule hus (VL 259), pludselig bliver tidens urmager, hvor også violin strege og allehånde tilbehør til instrumenter, har haft deres plads.
Saftstationen og Mejeriet virkede helt naturligt store, når man tænker på antallet af arbejdespladser, og at byen var et "Bankmega", og samtidig fyldt af specialbutikker, boghandel, barber, slager og bager, foruden adskillige købmænds butikker og tankstationer, står så lysende klar når Henning Rasmussen fremdrager dem alle, et person galleri, alle deltagerne vil tage med hjem.
Når aften så sluttede i "Den Gamle Skole" , der i dag er det smukt renoveret Kultur- Beboerhus, hvor der for første gang også var udstilling med lokale kunstnere, ja så må man sige at Henning Rasmussen og Stokkemarke Beboerforening, har gjort alt for deres by skal kunne opleves, også i nuet.

På stokkemarke.dk/ historien ( http://stokkemarke.dk/5_extra/QR_historien_intro.html ) kan man iøvrigt se billeder, og  læse flere spændende fortællinger.
 

Dagli_BrugsenDagli_Brugs
Billeder fra Dagli' Brugsens generalforsamling 25. april, læs mere i Beboerbladet (juni)

Stokkemarke Kirke_arrStokkemarke Kirke_arr
Billeder fra Rainbow Gospel sang i Stokkemarke kirke den 30 marts, læs mere i Beboerbladet (juni)


Stokkemarke Beboerforening Ekstraordinær Generalforsamling
Ekstraordinær generalforsamling blev afholdt 20. marts 2017 kl. 19:30, i Kultur- Beboerhuset.

Dagsorden var:

Valg af dirigent

Bestyrelsens foreslag til vedtægtsændringer

Eventuelt

Grundet for få deltagere var mødt op til evn. vedtagelse af vedtægtsændringer,
bliver den bebudede ydelige ekstraordinær generalforsamling tordag d. 18.maj kl. 20.00 aktuel

 


I 2016 var desuden Klubmesterskaber i Petanque klubben og Badminton klubben, et par billeder herfra

Placeholder imagePlaceholder image 
2016

Retur til toppenJuletræsFEST

 

 


Afholdte Arrangementer i  2016


Placeholder image

Lørdag den 26. november kl. 16.00 var der gang i den årlige Juletræstænding på Torvet i Stokkemarke:  Julemanden kom i sin kane og tændte juletræet, juleguf  blev delt ud til børnene, og de voksne varmede sig med varm gløg og æbleskiver.
Som altid en hyggelig og vedkommende eftermiddag i Stokkemarke!

Mejeriet 23. Juni: Sankt Hans aften på Mejeriet:

Se billede serie her

For tredje år blev der holdt en stor Sankt Hans aften i Stokkemarke med musik, bål, spisning og hygge.
Det blev en dejlig aften med over 110 deltagere, 95 af dem havde bestilt sandwich af helstegt pattegris.
Steen Quistgaard bød velkommen kl. 18.00 og kort efter startede Højreby Spillemandslaug.
Derpå blev det tid til at hente sandwich og lidt at drikke, og aften igennem lød der dejlig spillemandsmusik, der blev snakket og hygget, selv om vejret skiftede fra varmt let skyet til noget mere truende skyer mod Nakskov.
Men så blev den moderne teknologi (smartphone) og god landmandsviden kombineret til et tidspunkt hvor Boye Clausen forslog at båltalen, midsommervisen og båltændeingen blev rykket en halv time frem.
Godt for det!
Midsommervisen var lige afsluttet bålet havde være i gang i 15-20 min, så revnede himlen, bål og os på området blev hurtigt ret våde,
og pludselig stod vi alle tæt pakket i teltet hvor der før kun var plads til musikken og sandwich.
Vildt sjovt, en dejlig aften med en afslutning vi sikkert vil huske de næste mange Sankt Hans aftener på "Mejeriet".
Vi ses næste år, samme sted og tid! Tak til alle for en dejlig aften.
sq

Arrangementet blev støttet af Stokkemarke Dagli' Brugs, lollandsskovgrise og Stokkemarke Bageri.
Det blev arrangeret af Stokkemarke Beboerforening og Mejeriudvalget


Stokkemarke Kirke: 25. April: Konfirmation i Stokkemarke Kirke: Åben for alle
Se mere i Kirkebladet

Placeholder image

Mejeriet - byens have: 16. April kl. 10.00: Så blev de sidste træer/planter ... næste sat. "Mejeriet" tager bestemt form.
Der er fortsat vedligehold, og brug for sponsering, både til udvikling og arrangementer – og her er også DU meget velkommen
(mail gerne til mig på stb@stokkemarke.dk eller ring 20821001)
Ellers ser vi allerede nu frem til Sankt Hans aften på "Mejeriet"!  Vi ses: Mejeriet · Vestre Landevej 291!

Placeholder image
Placeholder image

Beboerhuset 24. Marts,  Skærtorsdag 

Påskemiddag kl. 16.00 i Beboerhuset efter gudstjenesten i Kirken. Mere om hvordan arrangementet forløb senerePlaceholder image

Tøndeslagning i Dagli´ Brugsen søndag d. 7 feb. 2016

Igen i år har brugsen afholdt tøndeslagning med deltagelse af ca. 45 børn i alle aldre.
Der blev slået lystigt til de 2 tønder af ungerne som var forklædt i diverse kostymer.
Da begge tønder var slået ned kunne der udråbes 2 kattekonger, 2 kattedronninger og 2 bedst udklædte medens de voksne kunne nyde en kop kaffe med tilhørende fastelavnsboller.
Brugsen takker forældre og børn for den fantasifulde forklædning og gode humør på dagen.
Billederne vil senere blive ophængt i brugsen. Her på siden kommer snarest en billedeside.
Se også i marts nummeret af Stokkemarke Beboerblad/eller digitalt her


Brugerrådet Stokkemarke Gamle Skole, Kultur-huset
GENERALFORSAMLING 2016 AFHOLDEs: DEN 21. JANUAR 2016 KL. 16.00 I HUSET

Generalforsamling_Brugerråd

Beboerforeningen har sammen med øvrige foreninger i Stokkemarke indgået aftale med Lolland kommune om administrationen af Den GAMLE SKOLE (Tjennemarkevej 4). Aftalen omfatter det store lokale til højre i stueetagen (set fra gårdmiljøet). Aftalen indebærer, at Brugerrådet kan fordele brugen af lokalerne mellem degodkendte foreninger, og administrerer det årligt driftstilskud til vedligeholdelse og nyanskaffelser, indvendig i bygningen

Bestyrelsen

Retur til toppen