Stokkemarke Kort

Stokkemarke
Barber og legetøjsforretning

Vestre Landevej 306

Barber_Legetoejsforretning
 

Barber og legetøjsforretning. Vestre Landevej 306.
I 1913 blev ejendommen opført med et lokale der var indrettet til babersalon, samt bolig for familien.
I 1923 blev huset købt af barber Anton Rasmussen, som foruden barbersalonen, åbnede en legetøjsforretning med et stort udstillingsvindue ud til gaden. Den bestyredes af Sofie Rasmussen.
Den lukkede i 1950érne.
I 1962 købte barber Henning Jørgensen huset og videreførte barbersalonen til sin død i 1997.
Historie: Her ved vinduet med legetøj har mange piger og drenge drømt om bare at måtte røre ved de dejlige dukker eller de flotte tecno-biler.
For langt de fleste blev det en drøm, for i 1930érne var bare en femøre en formue. Svarende til hvad en rund ispind kostede i 1937.
Ved juletid var vinduet et sneklædt ”nisseland”.
Barber Anton Rasmussen var i mange år formand for Stokkemarke sogns Sygekasse.
Hans mindesten på kirkegården er rejst af sygekassens medlemmer i taknemlighed.

Artikel: Henning Rasmussen

Området omkring Torvet

Sammenhænget mellem Torvet, Kultur- Beboerhuset, Stokkemarke gamle Skole, den nye skole (de store rødstens bygninger), Kirken og Hallen (bag den nye skole) er tydelig. Det er et stærkt omdrejningspunkt for byen. Derfor udgår "Spor i Landskabet" også herfra (folder om turene findes i de gule standere foran Kultur- Beboerhuset.
På "Torvet" foran Kirken (mod Vestre Landevej), har der tidliger været assyl/fattighus, og i mange år var det blot et lille grønt område. En (område-) fornyelse i 2011, giver nu rum til sammenhæng og - også for dig/jer - en mulighed for stille og roligt at nyde området fra de opstillede borde/bænke. Husk, der er både Brugs og Bager lige ved Torvet. Bageren er skråt til højre på Hovedgaden (Vestre Landevej) og Brugsen ligge få hundrede meter nede af Hovedvejen til venstre (> hvis du står på Torvet med Kirken "i ryggen").

Byen

QR-koder. Historiens enkle vej til byen.
Mange har levet i byen i en tid hvor byen både var en selvstændig kommune, og samtidig en vigtigt og driftig handelsby. Vores historiker, Henning Rasmussen, fortæller, krydre data og faktiske oplysninger med egne oplevelser og erindringer.
Vi håber du/I - som turist på gennemrejse, ny-tilflytter eller beboer med mange år i byen, vil få et historisk perspektiv, der giver flere oplevelser og glæder ved at færdes i by og område.
QR-koderne er et nyt tiltag, der skal viser steder, huse og sammenhæng i byen. Find QR-koderne på/ved husets postkasse eller på "Mejeriet", Vestre Landevej 291, her kan du se byen samlet i det historiske sammenhæng (fra sommeren 2016). Nyd samtidig "Mejeriet" - byens have.
Velkommen til by og område!